Szeptemberi aktivitás az NJSZT-ben

Kovács Attila, 2008. szeptember 5. 12:52

A Neumann János Számítógép-tudományi Társaság (NJSZT) honlapján már lehet jelentkezni a társaság november 7-én, Budapesten rendezendő, digitális esélyegyenlőség témájú második konferenciájára. Alföldi István, az NJSZT ügyvezető igazgatója ingyenes, de regisztrációhoz kötött szakmai eseményről elmondta, a konferenciára kétszáz résztvevőt várnak, amelyen az előzetes program szerint kilenc hosszabb lélegzetű előadás hangzik el, illetve egy kerekasztal-beszélgetés is tartanak.

Az igazgató arról is tájékoztatta szerkesztőségünket, hogy az NJSZT áttekintette a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) akciótervét, amelyet az Európai Unió információs társadalom programjával (i2010) kapcsolatosan készített. Az NJSZT úgy döntött, digitális írástudás témában a megadott határidőig  (szeptember 15) fontos kiegészítést nyújt be.

Fontos hír a társaság háza táján, hogy nyomdába került az ECDL új vizsgapéldatára, amely novembertől lesz kapható. 2009. február 1-jétől frissül az ECDL vizsgák követelményrendszere, akkortól kizárólag a Syllabus 5.0 alapján lehet majd vizsgát tenni. A Syllabus 5.0 követelményeit kielégítő új példatár a Képszerkesztés és Webkezdő vizsgafeladatait is tartalmazza.