IFA 2008: kevesebb látogató, nagyobb forgalom

Genda Csongor Zoltán, 2008. szeptember 4. 18:03

Az IFA szervezői óriási sikerként könyvelték el az idei távközlési kiállítást annak ellenére, hogy most a tavalyinál kevesebb látogató tette tiszteletét a vásáron.

Véget ért az IFA 2008, a néhány nap alatt 220 ezernél is többen látogattak el a kiállításra, ez azonban jóval alulmarad a 2007-es statisztikáknak, amikor is 235 ezer érdeklődőt fogadtak a gyártók. Habár idén kevesebben mentek el a vásárra, a szervezők mégis úgy érzik, hogy ez volt minden idők legsikeresebb kiállítása, mivel pár nap alatt 3 milliárd eurónál is nagyobb forgalmat bonyolítottak a jelen lévő vállalatok, ami 24%-kal több, mint a tavalyi érték. Idén 63 ország 1245 gyártója képviseltette magát a rendezvényen, összesen 122 ezer négyzetméter terület állt a kiállítók rendelkezésére, s most először a háztartási elektronikai eszközök gyártói is részt vettek a vásáron.

Az IFA 2008-ra ellátogatók számtalan technikai újdonságot láthattak a standokon, a rendezvényt csupán az a kétnapos vámhatósági razzia árnyékolta be, mely során az intézkedő ügynökök több száz terméket elkoboztak.