Novell Compliance Management Platform: biztonság és megfelelőség

Takács Zsolt, 2008. szeptember 8. 12:56

A Novell bejelentette Compliance Management Platformját, amely a megfelelőségi követelmények betartásában és biztonságos informatikai infrastruktúra létrehozásában segíti a vállalatokat és intézményeket.

A biztonsági fenyegetések leküzdése és a számtalan belső és külső auditálási elvárás teljesítése érdekében a vállalatok általában többféle felhasználói erőforrás-kiosztási, hozzáférés-kezelési és webhozzáférés-kezelő rendszert használnak. Bár az ilyen rendszerek bevezetése növeli a hatékonyságot, egyúttal el is zárják a házirenddel kapcsolatos és egyéb biztonsági adataikat, amelyeket gyakran manuálisan kell ellenőrizni a megfelelőség bizonyításához. A Novell Compliance Management Platform segítségével a jogosultságok kiosztása és a hozzáférés-kezelési házirend problémamentesen integrálható egy olyan biztonsági megfigyelőrendszerrel, amely nemcsak biztonságosan kezeli a személyazonossági adatokat, de automatikusan, valós időben érzékeli, jelenti és orvosolja a nem megfelelő vagy gyanús tevékenységeket.

Megfelelés a törvényi előírásoknak alacsonyabb költségszinten és egyszerűbben


A Compliance Management Platform szolgáltatásai csökkentik a telepítési költségeket és a teljes birtoklási költséget, emellett nagymértékben lecsökkentik az erőforrás-kiosztásra, hozzáférés-kezelésre és a biztonsági megoldások használatára szánt időt. A Novell új platformja megkönnyíti a törvényi előírásoknak való megfelelést és javítja a rendszer biztonságát a közös hozzáférési irányelvek meghatározásával, amely minden személyazonosság-kezelési rendszeren automatikusan érvényesíti az előre meghatározott vállalati szabályokat. A Compliance Management Platform automatikusan rögzít minden hálózati tevékenységet, és az auditálásra alkalmas formátumban készíti el a megfelelőségi jelentéseket.

A Novell Compliance Management Platform olyan erőforrások és termékek integrálásából összeállított platform, amely minden szükséges technológiát tartalmaz a megfelelőségi szintek nyomon követésére és igazolására. A termékek és modulok egyetlen platformba integrálásával egy zökkenőmentesen működő megoldás jött létre, amely önálló termékként is jól működik a több szállítótól származó informatikai környezetekben. A Compliance Management Platform a következő megoldásokat tartalmazza:

* A Novell legfrissebb személyazonosság-kezelési és biztonsági megoldásait - A platform része a felhasználói erőforrás-kiosztást, szabályalapú hozzáférés-felügyeletet és jelszókezelést végző Novell Identity Manager 3.6; a valós idejű biztonsági és eseményfelügyeletet kínáló Novell Sentinel 6.1 és a webes hozzáférések kezelését végző Novell Access Manager 3.0.

* Személyazonosság-alapú biztonsági és információs események felügyeletét - A piacon egyedülálló módon a Compliance Management Platform összeköti a személyazonosság-kezelést a biztonsági és információs események felügyeletével. Ehhez a Novell Sentinel rendszerhez kapcsolódó személyazonosság-követő megoldást használja, amely a Sentinel korrelációs szabályaival, jelentéseivel és kapcsolódó tartalmaival biztosítja a személyazonossági adatok átláthatóságát és követését, valamint a vállalati házirendek megsértésének követését a megfelelőség igazolásához.

* Nélkülözhetetlen személyazonosság-kezelési eszközöket - A Novell egy olyan bővített eszközkészletet fejlesztett, amely leegyszerűsíti a telepítést az ügyfelek és partnerek számára. Az Analyzer for Novell Identity Manager 1.0 egy adatelemző eszköz, amely a különböző forrásokból származó adatok kezelését és irányítását végzi. A Novell Designer for Identity Manager használatával az ügyfelek gyorsan és könnyedén, kódolás vagy parancsfájlok nélkül telepíthetnek házirendeket az üzleti környezetben. Így minden szükséges eszköz biztosított a személyazonossághoz kapcsolódó adatok teljes vállalatra kiterjedő elemzési, tisztázási, egyeztetési és jelentéskészítési feladataihoz.

* Személyazonossági forrásokat - Az Indentity Manager Resource Kit 1.2 a Novell sokéves tapasztalatát és a világszerte 6000 ügyfelet kiszolgáló személyazonosság-kezelési és biztonságfelügyeleti megoldások bevezetésekor összegyűlt tudást összegzi. Az azonnal felhasználható készlet erőforrás-kiosztási házirendeket, dokumentációkat, sikeres megoldásokat és útmutatókat tartalmaz, amelyek a bevezetési költségek csökkentését és az üzleti megoldások telepítésének meggyorsítását szolgálják.

A Novell Compliance Management Platform már elérhető, további információ a www.novell.com/products/compliancemanagementplatform webhelyen található