Kollektív Intelligencia: elérhetők az új Panda-szoftverek

Takács Zsolt, 2008. szeptember 8. 17:15

Elérhetővé váltak a Panda Security 2009-es szoftverei; az ezekben bemutatkozó „Kollektív Intelligencia” az első aktív, közösségi vírusirtó modell, melynek lényege, hogy a Panda vírusirtó szoftvereket használó PC-tulajdonosok egyfajta biztonsági hálózatot alkotnak, és egymásnak segítenek a vírusok felismerésében és kivédésében.

Az új Panda-megoldások között megtalálható még az ún. „Identity Protect” (személyazonosság-védő) technológia is, amely egy heurisztikus scanner segítségével bármilyen bizalmas adat megszerzésére irányuló lopási kísérletet érzékel. A banki jelszavak megszerzésére irányuló trójai programok semlegesítése is megoldott az új szoftverekben. Az új fejlesztések lényege, hogy a felhasználó meghatározhatja a személyesnek minősülő adatokat, amelyekre a programok különös figyelmet fordítanak.

A Panda Antivirus Pro 2009, a Panda Internet Security 2009 és a teljes körű védelmet, valamint 2Gb online adatmentő háttértárat kínáló Panda Global Protection 2009 augusztus végétől elérhető a boltokban és a viszonteladóknál.