HP noteszgép 24 órás akkuidővel?

Milkovits Gábor, 2008. szeptember 10. 07:55

A Hewlett-Packard olyan bejelentést tett, amely szerint választható nagykapacitású akkumulátorral EliteBook 6930p noteszgépe akár 24 órán át használható lesz az elektromos hálózattól függetlenül egy feltöltéssel.

A páratlanul hosszú használatnak a speciális akkun kívül egyéb konfigurációs előfeltételei is vannak a HP szerint: talán a leginkább szemet szúró és egyben ironikus közülük a Windows XP operációs rendszer, amely a Microsoft által teljes mellszélességgel támogatott, előre telepített formában már csak a mini-laptopokon elérhető. Ezen kívül laptop a HP energiatakarékos Illumi-Lite LED képernyőjét, 80 GB-os Intel flash SSD-t, különleges HP Bios-t, illetve a legújabb Intel illesztőprogramokat kapja a minél alacsonyabb energiafelhasználás érdekében.

A HP illetékese, Ted Clark azt nyilatkozta a sajtónak, hogy a HP 6930p-vel végre valóságossá válik a noteszgép-ágazat „szent grálja”, az egész napos akkus használat. Arról azonban nem beszélt, hogy a 24 óra a böngészésre, a szövegszerkesztésre, a videózásra, vagy netán mindezek átlagára vonatkozik. A készülék mindenesetre 1199 dolláros induló áron kapható a tengerentúlon, elsősorban az egész nap úton lévő üzletemberek és egyéb fehérgallérosok igényeire szabva.