Magyar siker a Szilícium-völgy fővárosában

MTI Sajtóadatbank, 2008. szeptember 11. 08:43

A 3D for All Kft. Leonar3Do eszköze San Joséban elnyerte a "2008 Tech Awards Laureate" címet, közölték a cégnél az MTI-vel.

Rátai Dániel Leonar3Do elnevezésű találmánya az első olyan eszköz, amely a közönséges személyi számítógépek háromdimenziós konfigurációvá való átalakítását teszi lehetővé a legszélesebb rétegek számára. Alkalmazása az oktatásban mint háromdimenziós iskolatábla, tankönyv és jegyzetfüzet, teljesen új lehetőségeket nyit meg. Az oktatási kategóriában 58 ország 329 jelöltje közül választották ki az öt "legjobbak legjobbikát".

Évente 25 projekt részesül a kitüntetésben, elismerve azokat a technológiai eredményeket, amelyek az emberiség javát és a világ fejlődését szolgálják. A "Tech Awards" (Technológiai Elismerés) kitüntetéseket a kaliforniai Tech Museum of Innovation és az Applied Materials Inc. adja 2000 óta, öt kategóriában 5-5 benevezettnek. A 3D for All Kft.-t és a többi győztest idén 68 ország sok száz jelöltje közül választották ki.

Idén a huszonöt győztes nemzeti megoszlása kiváltképp reprezentálja a világprogram nemzetközi eszmeiségét, minthogy tizenegy ország: Szenegál, Peru, Magyarország, Kanada, Namíbia, Németország, Egyiptom, India, Nagy-Britannia, Laosz és az Egyesült Államok szerepel a kitüntetettek között. Magyarország részéről eddig egyetlen díjazott sem volt.