Az LG 30%-kal kívánja növelni a laposképernyős készülékek értékesítését

Kiss Ádám Zoltán, 2008. szeptember 11. 13:02

Az LG Electronics bejelentette laposképernyős üzletágára kidolgozott üzleti stratégiáját, a vállalat 2010-ig 30%-kal kívánja növelni laposképernyős termékei eladását a 20 milliárd dolláros kitűzött bevétel eléréséhez, ennek érdekében a jelenlegi gyártott mennyiséget megháromszorozza.

A 20 milliárd amerikai dolláros cél elérése érdekében az LG fent kívánja tartani márka imázsát és  szerepét a szegmensben, növelni kívánja a befektetett tőke megtérülésének arányát, és tovább kívánja bővíteni termékválasztékát. A cég 500 millió dollárt tervez marketingtevékenységre költeni 2010-ig világszerte, amellyel elsősorban Észak-Amerika, Közép- és Dél-Amerika, Európa, Kína, Közép-Kelet-Afrika és a Független Államok Közössége piacait kívánja meghódítani. Az LG jelenlegi prémium kategóriás termékeket forgalmazó kereskedői hálózatának továbbfejlesztésén dolgozik, és központosítja marketingtevékenységét az észak-amerikai és európai piacokon. A cellás gyártási rendszer bevezetése lehetővé teszi a termelés megháromszorozását. A futószalagos termeléssel ellentétben, cellás gyártás esetén egy szerelő állítja össze a terméket. Az LG 1 milliárd dollárt fektet kutatás-fejlesztésbe 2010-ig, új üzleti modellek fejlesztésével erősíti B2B tevékenységét oly módon, hogy termékeit tömegek által látogatott intézmények számára is értékesíti majd - mint szállodák, repterek - elsősorban Észak-Amerikában és Európában, és egyik jövőbeli fejlődési irányának tekinti a szélessávú televíziózást, ezért partnerek segítségével széleskörű tartalomszolgáltatást kíván nyújtani az interneten keresztül többek között 3D tartalmakkal, nagyfelbontású filmekkel.

A vállalat jó eséllyel indul neki az ambiciózus célok elérésének, hiszen a világgazdasági recesszió ellenére az LG tekintélyesen növelte eladását 2008 első félévében, LCD TV részlege 100%-os eladás-növekedést ért el a 2007. évi első félévéhez képest, a plazma TV-k értékesítését pedig 45%-kal növelték a 2007-es év ugyanezen időszakához viszonyítva.