HRP Dealer Day 2008

Kovács Attila, 2008. szeptember 11. 17:08

Idei viszonteladói napjával összefüggően rendezett ma sajtótájékoztatót a HRP. Ezen Hegyi Tamás, a HRP és BSC által alkotott cégcsoport ügyvezető igazgatója a következőkről tájékoztatott.

A HRP Hungary Kft. 2007-es árbevétele 19,37 milliárd forint volt (7%-os növekedés), a Business Software Center (BSC) Kft. 8,67 milliárd forintos (13%-os növekedés) árbevételt ért el. Az idei év tervei szerint a cégcsoport együttes árbevétele meghaladja a 30 milliárd forintot. Molnár Bence a HRP saját összeszerelésű Intensa PC-inek az eladásairól szólva megemlítette, hogy az eladások első évében, 2007-ben a nyolcadik helyet érték el Magyarországon. Jelenleg 6-8 alapkonfigurációra épül a skála. Az összeszerelés és a garanciális munka Törökbálinton logisztikai központban történik. A három év garanciával szállított Intensa PC-kben nem találhatók ún. "no-name" alkatrészek. Eddig három HRP-partner jelentette be, hogy hogy a közbeszerzési tenderekben Intensa PC-kkel indulnak (A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a hazai összeszerelésű PC-k között egyedül az Intensa rendelkezik Microsoft HCL hardverminőségi bizonyítvánnyal). Kiskereskedelmi forgalomban az Intensa jelenleg a MediaMarktnál, valamint az Auchan és Tesco retail-láncokban talkálható meg. Viszonylag kevés a szoftverrel is ellátott Intensa PC-k aránya, a teljes Intensa-eladási volumen 30 százaléka. 

A HRP-partner RelNet Kft. mint hivatalos magyarországi terméktámogatási központ, teljes mértékben magyarította a Kaspersky most piacra került 2009. évi antivírus- és internetbiztonsági programtermékeit, illetve végzi az azokkal kapcsolatos terméktámogatást.