Koreai blogszoftvert vett a Google

Milkovits Gábor, 2008. szeptember 13. 19:26

A Google megvásárolta a dél-koreai Tatter szoftverfejlesztő céget, amely az országban népszerű Textcube blogplatformot üzemelteti.

Chang-Won Kim, a Tatter társ-vezérigazgatója az eladásról azt nyilatkozta, hogy az segíthet a Google számára, hogy jobban megvethesse a lábát a fontos online piacon. Míg ugyanis világszinten messze a Google a legnépszerűbb keresőprogram, addig Délkelet-Ázsia egyes részein, például éppen Dél-Koreában, a Yahoo, illetve helyi szolgáltatók megelőzik őket. Márpedig nemcsak a keresőről, hanem komplex tartalomszolgáltatásról és az ehhez kapcsolódó reklámbevételekről van szó, amiken a Textcube sokat lendíthet; a dél-koreai internetezők tábora az Internet World Stats adatai alapján a kilencedik legnépesebb a világon.

A Google egyébként már rendelkezik saját blogkészítő szoftverrel Blogger néven – a céget még 2003-ban vásárolta, ám a terjeszkedést nyilvánvalóan jobban szolgálja egy helyben ismert név. Ugyanakkor fordított irányban, a Dél-Koreán kívüli piacokon is be kívánják majd mutatni a Textcube-ot, hátha az újabb eszközök növelhetik a Google-platformon bloggolók táborát.