A Cisco házhoz viszi az irodát

forrás Prim Online, 2008. szeptember 14. 11:32

A Cisco Virtual Office a területileg egyre inkább szétszórtan dolgozó munkaerőt alkalmazó közepes és nagyméretű vállalatok igényeit kívánja kielégíteni azáltal, hogy alkalmazottaik számára elérhetővé teszi az üzleti csoportmunka-alkalmazásokat és szolgáltatásokat a vállalati központon kívül is.

A Cisco Virtual Office hálózati megoldás egy központilag menedzselt eszköz, amely magában foglalja a hálózati (routing, switching), a biztonsági, a vezeték nélküli és a szabályfelügyeleti funkciókat, és nem utolsósorban az IP-telefóniát, így biztonságos video-, hang-, adat- és vezeték nélküli szolgáltatást nyújt a felhasználóknak.

A megoldás rugalmasságának köszönhetően az alkalmazottak szinte bárhonnan dolgozhatnak az irodai íróasztaluknál megszokott technológiákkal és szolgáltatásokkal. Hasznos irodaterületük „kiterjesztése” révén hozzáférhetnek többek között az IP-alapú, rendkívül biztonságos hálózaton zajló hang- és videokommunikációhoz is.

A Cisco virtuális iroda megjelenése éppen időszerű az emelkedő üzemanyag- és energiaárak miatt rugalmas és költséghatékony munkalehetőségeket kereső vállalkozások számára, amelyek a Cisco új megoldásával biztonságos együttműködést lehetővé tevő kapcsolatot alakíthatnak ki az egyre több helyről dolgozó alkalmazottaik között.

A vállalatok így optimalizálhatják irodaterületi igényeiket, miközben a távolról dolgozó munkatársak hatékonysága is megnő, hiszen az irodában dolgozó társaikkal megegyező kommunikációs és csoportmunka-lehetőségeket használhatnak.

Az eszköz automatikus, előre beállított telepíthetőségének köszönhetően az alkalmazottaknak nem kell bajlódni az üzembe helyezéssel sem. A „beavatkozás nélküli” telepítéssel a vállalatok több ezer helyszínre kiterjeszthetik irodájukat, miközben biztosak lehetnek abban, hogy alkalmazottaiknál minimális a hibák lehetősége, így gyakorlatilag informatikai segítségnyújtásra sincs szükség. A Cisco Virtual Office rendszer a következő összetevőkből áll:

Távoli helyszín (otthoni vagy fiókiroda)


Központi irodai helyszín


Szolgáltatások