Piacon a WD 500 GB-os laptopwinchestere

Milkovits Gábor, 2008. szeptember 14. 18:36

A Western Digital elkezdte a számítógépgyártók és kereskedők számára forgalmazni 500 GB-os Scorpio Blue noteszgép-merevlemezét, amivel ismét tovább nőhet a laptopok kapacitása.

Az új 2,5”, 3 Gb/s-os SATA csatlakozófelületű winchester szabványos 9,5 mm vastag, azaz nemcsak speciális, hanem normál noteszgépekben is elfér. Az 5400-as percenkénti fordulatszámú hagyományos háttértár azoknak lehet ideális megoldás, akik első számú számítógépként szeretnék használni laptopjukat, ugyanakkor az áruk vagy méretük miatt nem szívesen vennének dupla-winchesteres rendszert. Az eszköz 8 MB memóriával rendelkezik és 12 ms-os adatelérési időt kínál a felhasználónak. A Western Digital Scorpio Blue optimalizált adatkereső-megoldással is fel van ruházva, ami a gyorsabb működés mellett a fej által keltett zajt is csökkenti.

Az új, 500 GB-os WD laptop-merevlemez mostantól a gyártók és hétköznapi vásárlók számára egyaránt elérhető, legalábbis Amerikában, kiskereskedelmi forgalomban 220 dollárért. Egyidejűleg 400 GB-os kistestvére is kapható lesz, 190 dolláros áron.