Ismét keresik az év internetes kereskedőjét

MTI Sajtóadatbank, 2008. szeptember 15. 10:38

Szeptember 15. és október 15. között lehet szavazni a negyedik alkalommal meghirdetett  Év Internetes Kereskedője Díjra, amelyet a szakmai zsűri véleménye alapján legjobbnak ítélt internetes kereskedő nyerhet el - közölte a kiíró Informatikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ) és a CIB Bank pénteken az MTI-vel.

A címet a nyertes egy éven keresztül használhatja, nyereménye pedig egy, a támogatók által biztosított médiafelületekből álló online kampány. A versenyben bárki részt vehet, aki online kereskedelmi tevékenységet folytat, és az internetezők szavazatukkal támogatják. Az alapítók célja, hogy a hazai internetes kereskedelmet támogassák, és szélesebb körben népszerűsítsék.

A közönségszavazás alatt nevezhető és értékelhető minden olyan, termékeit, szolgáltatásait az interneten keresztül (is) értékesítő vállalkozás, amely Magyarországon cégbejegyzéssel bír, magyar nyelvű honlappal rendelkezik, függetlenül annak típusától (webáruház, marketplace, vagy a termék/szolgáltatás értékesítését lehetővé tevő egyéb honlap) és a megrendeléseket a honlapon keresztül fogadja.

A szavazás után kialakult sorrend alapján a szakmai zsűri a legtöbb szavazatot kapott 30 vállalkozás közül választja ki - több körös elbírálás során - az Év Internetes Kereskedőjét. A zsűri a döntés során értékeli egyebek mellett a vállalkozások üzleti modelljeit, az elért üzleti eredményeket, a felhasználóbarátságot, fogyasztóvédelemmel kapcsolatos ismertetők minőségét, az ismertséget, és számtalan egyéb szempontot. A fődíj mellett a szakmai zsűri kiválasztja az Év  legígéretesebb Internetes Kereskedőjét is.