A Pannon felkészült: SIM kártyák az iparban

Kovács Attila, 2008. szeptember 18. 07:34

A Pannon tegnapi budapesti sajtótájékoztatóján Koller György műszaki vezérigazgató-helyettes a cégnek a SIM kártyák hazai ipari alkalmazásaiban elért eredményeiről, új alkalmazási lehetőségekről szólt.

A Pannon időben felismerte az ipari alkalmazásokban rejlő hatalmas piaci potenciált és azt, hogy a lakossági számára is elérhető felhasználások hozhatják meg Magyarországon (is) az igazi áttörést. Már  több százezer ipari SIM kártya van használatban az országban. A legfontosabb alkalmazási területek a következők: távfelügyelet/távvezérlés; távleolvasás; biztonságtechnika (riasztórendszerek); flottamenedzsment; mobil terminálok (értékesítő rendszerek); egészségügy (a Pannon számos megoldást fejlesztett ki, pl. a magzati szívmonitoring eszközt, a mobil EKG-t, a DataMed egészségügyi adatkommunikációs rendszert).

Egy, a készülékek árára, illetve megvételére vonatkozó (Pannon-MOHAnet) megállapodás alapján, az egészségügyi alkalmazások sorába illeszkedik a MOHAnet Kft. által kifejlesztett, és nemrégiben Magyar Termék Nagydíjjal elismert MOHAnet MedCare mobil személyfelügyelet jelzőrendszer idős emberek részére. A szolgáltatást önkormányzatok, illetve kistérségi társulások gondozási központjai, házi gondozói szolgálatok nyújtják. A 10 ezernél nagyobb lélekszámú települési önkormányzatok számára jogszabály írja elő 2009. január 1.-től a jelzőrendszeres házi segítségnyújtás bevezetését, melyhez állami normatíva is társul. A MedCare rendszer részei: jelzőkészülék, házi gondozók ellenőrző készüléke (Patrol), azonosító korongok (RFID), dedikált kommunikációs hálózat (APN), IP alapú távfelügyeleti szerver (Mercury), grafikus felhasználói szoftver (Mercurio), hangrögzítő berendezés(LINErec).