Gyöngyházfehér Portégé M800 Toshiba laptop

forrás Prim Online, 2008. szeptember 18. 13:07

A Toshiba bemutatta a magán és üzleti felhasználók számára készült gyöngyházfehér Portégé M800 modellt. A mindössze két kilogrammos, 13,3 hüvelykes kijelzős Portégé M800 laptop Magyarországon 2008. szeptember közepétől lesz elérhető.

A Toshiba Portégé M800 a legújabb Intel Centrino 2 platformra és az Intel Core 2 Duo  P8400 processzorra épül. A Portégé családban újdonság a 13,3 hüvelykes, széles formátumú Toshiba TruBrite képernyő, amely ideális általános felhasználásra, hiszen WXGA felbontása megegyezik a hagyományos, teljes méretű notebookok kijelzőjével, míg maga az M800 méretre alig kétharmada az átlagos 15,4” kijelzővel szerelt notebooknak.

A Portégé M800 esetében a stílusos fehér szín és a kis tömeg teljes funkcionalitással és kedvező árral párosul: vezeték nélkül a legújabb Bluetooth 2.1 EDR, és gyors Intel a/g/N-tervezet WiFi kapcsolatokon csatlakozhatunk, hagyományos adathordozók kezelésére pedig beépített DVD SuperMulti meghajtó és multiformátumú kártyaolvasó áll rendelkezésre. A beépített, 1,3 megapixeles webkamera és mikrofon  ideális IP-telefóniához és videokonferenciákhoz.

Kiemelt érdekesség az USB Sleep 'n Charge funkció: segítségével a felhasználó az aktivált portokról gond nélkül töltheti mobil eszközeit (pl.: mobiltelefon, MP3 lejátszó) akkor is, ha a laptop ki van kapcsolva, vagy hibernált állapotban van. A Toshiba arcfelismerő szoftvere és az ujjlenyomat-olvasó egyszerű, kényelmes bejelentkezés mellett nyújt kiemelkedő biztonságot . Az új M800-hoz külső eszközök asztali csatlakoztatására a Toshiba Dynadock USB port replikátor ajánlott.

A Portégé M800 a többi professzionális Toshiba modellhez hasonlóan Windows Vista  Business operációs rendszerrel kerül forgalomba, azonban mellékelten megtalálható a teljes gyári Windows XP Professional helyreállító lemez is azok számára, akik élni kívánnak a Vista Business kínálta legális downgrade lehetőséggel. A helyreállító lemez lefuttatása által a Portégé M800 teljes, gyári telepítésű Windows XP Professional magyar operációs rendszerre áll át.

A modern formatervezést és a vezető technológiát ötvöző Portégé M800 érintőtábláját fehér LED emeli ki a környezetéből, és kiemelkedő élek nélkül, tökéletesen illeszkedik a kéztámaszhoz. A fehérrel megvilágított érintőgombokkal egyszerűen vezérelhetők a multimédiás szórakoztató funkciók. A letisztult formavilágot a retesz nélküli fedél és a finoman lekerekített sarkok és élek mellett a könnyű, vékony kialakítás jellemzi. A Toshiba Portégé M800 Magyarországon 2008. szeptember közepétől érhető el. A készülékre három év garanciát vállal a gyártó. Az M800-107-es modell ajánlott végfelhasználói ára bruttó 300 000 Ft.

A Toshiba Portégé M800 műszaki jellemzői

·    Intel® Centrino® 2 processzortechnológia,  Intel® Core™2 Duo P8400 processzorral
·    Eredeti Windows Vista® Business Edition (előtelepítve) és eredeti Windows® XP Professional Edition (helyreállítási DVD-ROM-on), Toshiba szoftvercsomaggal
·    13,3 hüvelykes, nagy fényerejű Toshiba TruBrite® WXGA TFT-kijelző
·    3  (2+1) GB  rendszermemória,  bővíthetőség felső határa: 8 GB
·    320 GB merevlemez
·    Intel®  Mobile Intel® GMA 4500MHD videovezérlő
·    Univerzális kétrétegű DVD-meghajtó
·    Multiformátumú memóriakártya-olvasó
·    1,3 megapixel webkamera beépített mikrofonnal
·    3 db USB port Sleep n Charge funkcióval, 1 db Firewire port
·    Vezetéknélküli átvitel: Intel 802.11a/g/N-tervezet, Bluetooth 2,1 EDR
·    Tömeg, méretek:  2,0 kg, Sz x H x M: 314 x 229 x 27,5 (elöl) / 35,0 (hátul) mm
·    Jótállás: 3 év Toshiba Nemzetközi Jótállás