Lenovo szerverek kis- és középvállalkozásoknak

forrás Prim Online, 2008. szeptember 18. 14:48

A Lenovo bejelentette, hogy ThinkServer termékcsaládjával belép a szerverpiacra. A ThinkServer-eket elsősorban olyan kis- és középvállalkozások számára tervezték, akiknek egy erős, megbízható, nagy tárolókapacitású, de külön IT-szakember nélkül is egyszerűen működtethető megoldásra van szükségük. Az ügyfelek támogatása érdekében a szerverekhez egy könnyen használható menedzsment szoftver is jár.

A Lenovo teljes ThinkServer termékcsaládja a támogatással és egyéb szolgáltatásokkal egyetemben elérhető lesz a cég értékesítési hálózatán keresztül.

A Lenovo három torony- és két rackszervert mutat be, amelyek mind x86-os processzorokra épülnek. Ezekkel a jó skálázhatóságnak köszönhetően az egyszemélyes vállalkozásoktól az akár 500 főt foglalkoztató vállalatokig minden igényt ki tud elégíteni a cég. A szervereken a Microsoft Windows Server vagy a Novell SUSE Linux Enterprise Server operációs rendszere futhat. Az új ThinkServer termékcsalád elemei:

·    A ThinkServer TS100 Tower és az RS110 Rack szerverek az Intel Core 2 Duo vagy Xeon 3000/3200 processzorait használják, így elsősorban kisebb irodáknak ajánlottak, ahol olyan egyszerűbb alkalmazások futtatásában kell szerepet játszaniuk, mint az elektronikus levelezés, az üzenetküldés vagy a fájlok tárolása – de ezeken kívül webszerverként is tökéletesen megállják a helyüket.

·    A ThinkServer TD100 Tower, TD100x Tower és az RD120 Rack szerverei az Intel Xeon 3000-es vagy 5000-es processzoraival érkeznek, így ideálisak azon középméretű vagy nagyobb cégek számára, amelyek adatbázis-alkalmazásokhoz vagy virtualizációhoz is igénybe szeretnék venni a gépek teljesítményét.

A Lenovo a szerverekkel együtt kifejlesztette a ThinkServer menedzsment-szoftvert is, amely egy informatikusokkal nem rendelkező cég számára is egyszerűvé és hatékonnyá teszi a szerverek installlását, frissítését és kezelését.

A ThinkServer menedzsment-eszközök az alábbi funkciókat tartalmazzák:

·    ThinkServer EasyStartup – alapvető hardver-konfigurációs eszköz, amely a korlátozott technikai tudással rendelkező felhasználóknak segíti a szerverkörnyezet létrehozását.
·    ThinkServer EasyUpdate – az alkalmazás segítségével a felhasználók könnyen megtalálhatják, letölthetik és installálhatják a különböző frissítéseket.
·    ThinkServer EasyManage – a LANDesk-kel közösen fejlesztett teljes funkcionalitású eszköz lehetővé teszi egy vagy több szerver teljesítményének ellenőrzését egyetlen kezelőfelületen.