Vezetékes Siemens IP telefon üzleti kommunikációhoz

forrás Prim Online, 2008. szeptember 22. 09:32

A Siemens bemutatta első vezetékes IP telefonját, a Gigaset DE380IP R-t, melyet routerhez vagy ÍP rendszerhez csatlakoztatva használhatunk. Az új IP telefon kényelmes kihangosító funkcióval, gyorstárcsázással, konferenciahívással, hívástartással, -várakoztatással és továbbítással tökéletes megoldást kínál mindennapi irodai kommunikációhoz. A HDSP technológiának köszönhetően VoIP hívásokkal olyan tisztán hallhatjuk beszélgetőpartnerünket, mintha mellettünk ülne.

A Gigaset DE380 IP R alacsonyköltségű, kiváló minőségű telefonos kapcsolatot kínál kisebb vállalkozások, irodák számára. A szolgáltató díjszabásától függően, és DSL egységes díjszabással azonos szolgáltató ügyfelei ingyen beszélhetnek egymással akár nemzetközi viszonylatban is. A VoIP szolgáltatók szintén kedvező percdíjakkal kínálják a hálózaton kívüli partnerekkel való beszélgetés percdíjait is. Azokat, akik gyakran tartózkodnak külföldön, ügyfeleik ugyanazon telefonszámon és díjszabással érhetik el a világ bármely pontján.

A HDSP technológiának köszönhetően a Gigaset DE380 IP R telefonon keresztül bonyolított hívások tökéletes hangminőségűek. A HDSP kétszer nagyobb frekvencián továbbítja a hangot, így megakadályozza az interferenciát, melyet a hagyományos telefonoknál érzékelhetünk. Ahhoz, hogy HDSP minőségben élvezhessük a hangot, a hívó és a hívott félnek is HDSP képes telefonnal és szélessávú szolgáltatással kell rendelkeznie.

A telepítés egyszerű, és csupán néhány percet vesz igénybe. A VoIP szolgáltató kiválasztása után az IP telefon futtatja a már előre konfigurált beállításokat. A telefon egyszerűen telepíthető számítógépről is integrált böngésző alapú telepítő segítségével. Minden beállítás menthető a számítógépre bármikor egyszerű fájlként. Ennek előnye, hogy eredeti beállítást tárolja a számítógép akkor is, ha az adatok elvesznének. A számítógép és a telefon Ethernet switch-csel csatlakoztatható.

A beépített kihangosítás funkció kényelmes használatot biztosít a mindennapi irodai munka során, a telefonkönyv pedig 200 nevet képes tárolni. A kijelző megjeleníti az elmulasztott hívásokat, azok idejével és dátumával. Az új Gigaset asztali telefon öt gyorsbillentyűje is beállítható tetszőleges funkcióra. A TLS és SRTP funkciók maximális védelmet biztosítanak a személyes adatok számára.

A Gigaset DE380 IP R még október végétől lesz kapható hazánkban. Ára 100Euro körül mozog majd.