Tanulmány a magyarországi digitális megosztottságról

forrás Prim Online, 2008. szeptember 30. 10:02

Megjelent az Információs Társadalom folyóirat 2008. évi 2. száma, melynek témája ezúttal az e-befogadás (e-inclusion).

A Molnár Szilárd és Alföldi István által szerkesztett tematikus szám az e-befogadás év kapcsán a fogalommal kapcsolatos tématerületeket járja körbe.

A folyóirat szerzői több aspektusból vizsgálják a digitális megosztottságot, valamint az annak csökkentését szolgáló eszközöket (többek között a fogyatékkal élő emberek és az idősek számára készített informatikai fejlesztéséket), lehetőségeket. Olvasható továbbá Michael Gurstein írása a közösségi informatikáról, valamint egy a magyarországi internethasználók és a nem internetezők táborát a digitális megosztottság keretében elemző tanulmány.  

Az alábbi linkre kattintva megtekinthető az a bejátszás, melyben a téma hazai szakértői, Dombi Gábor, Alföldi István és Molnár Szilárd beszélnek az E-befogadás évéről, a legjelentősebb problémákról és a magyarországi helyzetről.

Az Információs Társadalom folyóirat megrendelőlapja innen tölthető le. A kitöltött megrendelőlap elküldhető postán: 1111 Budapest, Stoczek utca 2-4. St. épület I/108., e-mailen: grimm.andrea@ittk.hu, faxon: 463-2547. További információk a 463-2526-os telefonszámon.

A folyóirat megrendelhető a Gondolat Kiadónál is: tel.: 486-1527, e-mail: gondolat@gondolat.axelero.net