IT Factory: hálózatbiztonsági és .NET oktatás újszerűen

Kovács Attila, 2008. szeptember 30. 17:01

Fóti Marcell, a NetAcademia Oktatóközpont ügyvezetője ma sajtótájékoztatón jelentette be, hogy a magasan képzett informatikusok hiányából fakadó munkaerő-piaci probléma enyhítésére november elején ezer informatikai szakember képzésébe kezdenek.

A cég IT Factory néven egyéni módszert dolgozott ki a tömeges, mégis minőségi oktatás megvalósítására. Fóti utalt rá: miközben alacsonyan képzett informatikusokból túlkínálat mutatkozik, az egyes felmérések szerint jól képzett szakemberekből többezres hiány van (egyes források 6 ezret említenek, ez kb. 6%-nak felel meg).

„Gyakorlatilag nem lehet a munkaerőpiacon a .NET-re fejlesztőt találni, s lepkehálóval kell fogni a képzett hálózatbiztonsági szakembereket - mondta Fóti Marcell. Hozzátette: „Olyan oktatási formát kellett találnunk, amellyel úgy oldható meg akár ezer hallgató képzése, hogy a mennyiség nem megy a minőség rovására. Emellett szerettük volna áttörni azokat a gátakat, melyeket a budapesti központú mérnökoktatás emel a vidékiek elé. A tantermi órákat interneten keresztül élőben közvetítjük, míg a gyakorlás virtuális gépeken történik, így a képzés bárhonnan végezhető. A „chatmestereken” keresztül az online hallgatók ugyanúgy kérdezhetnek, vagy kérhetnek segítséget, mint tantermi társaik.”.

A 12 hetes képzéseken a hallgatók biztonsági fejtörők, illetve innovatív alkalmazások létrehozásán keresztül fejleszthetik tudásukat, ezt követően pedig díjmentesen nemzetközi MCP (Microsoft Certified Professional) minősítést szerezhetnek. Az IT Factory hallgatói számára biztosított virtuális gépeken díjmentesen érhető el az a több százezer forint értékű szoftver- és hardverkörnyezet, amely a gyakorlatorientált képzését biztosítja. Az oktatás technológiai feltételeit a Hungary Networknél elhelyezett 6 terabájt tárolókapacitással rendelkező virtuális kiszolgálófarm biztosítja.

További információk:

További információ