8 megapixeles Samsung mobil

Genda Csongor Zoltán, 2008. szeptember 30. 19:35

Az Innov8 után a Samsung bemutatta második 8 megapixeles kamerával felszerelt készülékét, amely a világ legvékonyabb ilyen nagy felbontású képérzékelővel ellátott mobilja.

A Samsung tegnap hivatalosan is bemutatta a Pixon névre keresztelt telefont, amit úgy reklámoz a gyártó, hogy ez az első olyan készülék, amely helyettesíthet egy digitális fényképezőgépet. A telefon előlapján egy 3.2"-es 240x400 pixeles érintőképernyő található, mely 262 ezer szín megjelenítésére alkalmas. A felhasználók 8 megapixeles felvételeket készíthetnek a készülékkel, s olyan, a minőségi fotózáshoz elengedhetetlen funkciók állnak rendelkezésükre, mint a képstabilizátor, az arc-, illetve mosolyfelismerő, vagy az autófókusz és a Geotagging. A belső tárhely mérete 200 MByte, ez azonban tovább bővíthető MicroSD kártyával. A beépített médialejátszó megbírkózik a legelterjedtebb hangformátumokon kívül a DivX-videókkal is, sőt egy FM-rádió is gazdagítja a felszereltséget.

A HSDPA-képes készülék 108x54x14 mm-es paraméterekkel rendelkezik, súlya pedig 121 gramm. A gyári adatlap szerint az akkumulátor közel 4 óra beszélgetésre és 290 óra készenléti időre elegendő energiát biztosít.

A Pixon október elején jelenik meg az európai üzletek polcain, egyelőre ismeretlen áron.