Újabb VB100 minősítést szerzett a VirusBuster

forrás Prim Online, 2008. október 1. 13:27

Mint a korábbi években is többször, a VirusBuster Kft. "VirusBuster for Servers" nevű kártevőellenes megoldása ismét sikeresen vette a "Virus Bulletin 100%" teszt akadályait, és ezzel újabb VB100 díjat nyert készítőinek.

A VB100 minősítést olyan termékek kaphatják meg, amelyek minden vadon terjedő (in the wild, ITW) vírust felismernek a felhasználó által indított és automatikus ellenőrzés során egyaránt, miközben a fertőzetlen állományokkal kapcsolatban nem adnak egyetlen hamis riasztást sem.

Az összehasonlító vizsgálatok ebben a hónapban egy teljesen új platformra, a Microsoft Windows Server 2008 operációs rendszerére összpontosítottak, de maga a teszt is komoly fejlesztéseken ment át. A tesztkészlet megváltozása, valamint az új platform a tesztelők szerint láthatóan kemény feladat elé állította azokat a fejlesztőket, akik a VB100 díj elnyerésére pályáztak

Mint a Virus Bulletin tapasztalt tesztelője, John Hawes írta értékelésében, "A (VirusBuster for Servers) nagy keresési sebessége meglehetősen mély benyomást keltett, a vegyes állományok kézzel indított vizsgálatának gyorsasága pedig egyenesen döbbenetesen gyors volt... Ebben az összehasonlító vizsgálatsorozatban a VirusBuster a legjobbak között érte el a VB100 elismerést."