Zöldinformatika, zöldadórendszer

forrás Prim Online, 2008. október 1. 16:02

Tavasszal Európa legnagyobb informatikai kiállítása, a CeBIT, ősszel idehaza az SAP helyezte rendezvénye középpontjába a környezetvédelmet. Az említetteken túl is számos vonatkozásban bukkan fel a „zöldebbé” válás kérdése; ha nem lenne a témával kapcsolatban ízléstelen, azt mondhatnánk, divatszín lett minden területen – legyen szó politikáról, gazdaságról, társadalomról vagy informatikáról – a zöld.

S épp ez ad okot aggodalomra - állapítja meg a Business Online szerkesztője -, hiszen a divat évről évre változik, és ha – átvitt értelemben is – pirosra vált, félő, hogy tilos lesz bárhova lépnünk, ökológiai lábnyomunk már eltaposta lehetőségeinket.

Mivel az SAP évtizedek óta környezettudatos magatartást folytat, vélhetően nem a divatot követve választotta idei konferenciája központi témájául a „zöldinformatikát”, melyet Csajtai Kornél vezető tanácsadó (Gartner) előadását idézve mutat be a cikkíró, míg a hazai adórendszer zöldülése körüli dilemmákról a volt pénzügyminisztertől, László Csabától (KPMG) elhangzottakból következtethetünk.

Zöld ősz Tihanyban - SAP módra