Újabb Windows Live Search promócióba kezd a Microsoft

Milkovits Gábor, 2008. október 2. 07:18

A Microsoft egy új akcióba kezdett annak érdekében, hogy népszerűsítse Windows Live Search internetes keresőprogramját; a SearchPerks promóció keretében pontok gyűjthetők, amiket aztán egyelőre nem tisztázott ajándékokra lehet majd beváltani.

A korábbi Live Search Club, Search and Give és Live Search Cashback akciókat követő SearchPerksnek elődeihez hasonlóan szintén megvan a maga trükkös oldala. A pontgyűjtéshez ugyanis le kell tölteni egy kis szoftvert, amely azonban csak az Internet Explorer böngészőből lehetséges, a Firefoxból vagy az Operából például nem. A használathoz emellett mindenképpen Windows PC szükséges, habár a Microsoft részéről jelezték, hogy a későbbiekben megfelelő érdeklődés mellett eltekinthetnek ezektől a korlátozásoktól. A felhasználók a Live Searchön végrehajtott keresések után pontokat kapnak, naponta legfeljebb 25-öt. A pontok jövő áprilisban lesznek beválthatók, állítólag akár ingyenes Vista kópiára is.

A korábbi promóciók egyébként mind csak átmeneti sikert hoztak, de nem növelték hosszabb távon a Microsoft-kereső népszerűségét. A Live Search jelenleg a keresőpiac 8,3 százalékát birtokolja, miközben a Yahoo 19,6, a Google pedig 63 százalékon áll.