A világ legcsúnyább MP3-lejátszói

Genda Csongor Zoltán, 2008. október 3. 17:17

Az online boltok virtuális polcain újabban felbukkantak olyan MP3-lejátszók is, melyek tervezése koránt sem hasonlít a csinos és népszerű készülékekéhez.

Nehéz szavakat találni a most bemutatott zenelejátszók leírására, talán az otromba szó a legmegfelelőbb jelző, némi költői túlzással vizuális tömegpusztító fegyvernek is nevezhetnénk őket. Az új eszközök annyira visszataszítóak, hogy csakis az ízlésficamban szenvedő felhasználóréteget tudják megcélozni azokkal a gyártók. Csúnya külsejük ellenére egyetlenegy pozitívum mégis elmondható róluk: olcsók. A meghatározhatatlan állat alakját öltő szőrmók lejátszó 1 GByte belső memóriával és beépített mini hangszóróval érkezik, ezért 18 dollárt kell fizetniük a vásárlóknak. A rószaszín-fehér mintás egérhez hasonlító playert szintén 1 GByte memóriával szerelték fel, ehhez még kedvezőbb áron, 13 dollárért lehet hozzájutni.

Mindenesetre furcsa, hogy a futurisztikus, szemet gyönyörködtető látványt nyújtó készülékek korában ilyen, a tervezői esztétika teljes hiányáról tanúskodó termékek is megjelennek a forgalomban.

Ha az olvasó birtokában van hasonló rémségnek, esetleg lát valahol ilyet, fotózza le, s küldje el szerkesztőségünk e-mail címére: hirek@prim.hu. Ígérjük, a szerencsés beküldők között nem sorsolunk ki semmi ilyesmit! (viszont okulásul közzétesszük:-)