A Cognizant Magyarországon! Outsourcing szolgáltató központ az Infoparkban

Kovács Attila, 2008. október 7. 18:36

A Cognizant a globális tanácsadási, technológiai és üzleti folyamat kiszervezési szolgáltatásokat végző cég ma első budapesti sajtótájékoztatóján bejelentette, hogy a magyar fővárosban, az Infoparkban megnyitja újabb szolgáltató központját.

Az új központ révén az azonos időzóna és a földrajzi közelség miatt a Cognizant európai ügyfeleit lényegesen rövidebb határidejű szolgáltatásokkal tudja támogatni a hozzá forduló cégek információ-technológiai (IT-) és üzleti folyamat-kiszervezési (business process outsourcing = BPO) igényeinek kielégítésében. A budapesti központ elmélyült helyi ismeretekkel rendelkező információbázist is biztosít a Cognizant számára a közép- és kelet-európai ügyfelek kiszolgálásához. A mai sajtóeseményen megjelent és méltatta az eseményt April H. Foley, az Amerikai Egyesült  Államok magyarországi nagykövet asszonya és Ranjit Rae, India magyarországi nagykövete.

Akár a világ többi Cognizant szolgáltató központja, a budapesti is a Cognizant 2.0-t alkalmazza. Ez egy Web 2.0-ra épülő platform, amely a világszerte megtalálható Cognizant erőforrásokat képessé teszi a virtuális együttműködésre, és fontos értékeket hordoz a szolgáltatások piacra jutási sebessége, költsége és alkalmazása terén.

A Prím további információkat is megtudott:


Az amerikai Cognizant az információ-technológiai, a tanácsadói és az üzleti folyamatok kiszervezésének területén piacvezető szolgáltató. A Cognizant egyetlen célt szem előtt tartó küldetése az, hogy globális technológiai és innovációs szakértelmét, iparági tapasztalatát, és világszerte elérhető erőforrásait ügyfelei szolgálatába állítsa üzleti tevékenységük erősítése érdekében. Több mint 40 szolgáltató központtal és 59 ezer alkalmazottal rendelkezik. A NASDAQ-100 Index és a Standard&Poor’s 500 Index tagjaként a Cognizant a Forbes Global 2000 cégeinek egyike, s szerepel a Fortune 1000-es listán is. Emellett a vállalatot a vezető információtechnológiai cégek közé rangsorolták a BusinessWeek Info Tech 100 legdinamikusabban növekvő és a Top 50 legjobban teljesítő cégeket bemutató listáján egyaránt.