Kínában terjeszkedik a Monster Worldwide

OTS - Cégvonal, 2008. október 9. 11:08

A Monster Worldwide bejelentette a ChinaHR teljes átvételét, amelynek köszönhetően egy vezető internetes állásközvetítő szolgáltatás jött létre Kínában és az ázsiai térségben.

Az adásvételi szerződés értelmében a Monster 174 millió dollár készpénzt fizetett a ChinaHR fennmaradó 55 százalékos tulajdonrészéért. A ChinaHR fennmaradó részvénypakettjének megvásárlása meghatározó szerephez juttatja a Monstert a világ egyik leggyorsabb ütemben növekvő állásközvetítő piacán. Kínában 2008 első felében több mint 6,4 millió új munkahely létesült. A növekvő kereslet kielégítésére a ChinaHR 12 irodát működtet az ország főbb központjaiban, közöttük Pekingben, Sanghajban, Kantonban és Shezhenben.

Edward Lo, a Monster Greater China ügyvezető alelnöke azonnali hatállyal átveszi ChinaHR ideiglenes vezetését ügyvezető igazgatói hatáskörbe, de megtartja regionális vezetői jogkörét a Monster tevékenységének irányításában Kína térségében is. Lo több mint harmincéves Ázsiában és az Egyesült Államokban szerzett vezetői tapasztalattal rendelkezik. 2008 elején lépett be a Monsterhez az AIG Investment (Asia) Corp.-tól, ahol ügyvezető igazgatóként irányította a vállalat sikeres tevékenységét 13 ázsiai országban. Ezt megelőzőleg az Union Bank of Hong Kong helyettes ügyvezető igazgatójaként dolgozott, a Bankers Trust Companynál az Egyesült Államokban és Ázsiában szerzett közel 25 éves szakmai múlttal a háta mögött.