Gartner: a Check Point a mobil adatvédelem éllovasai között

forrás Prim Online, 2008. október 9. 15:28

A Check Point Software Technologies Ltd. hálózatbiztonsági céget a Gartner 2008-es „Magic Quadrant for Mobile Data Protection” jelentése a vezető vállalatok (leaders quadrant) közé sorolta.

A Gartner szerint, „A vezető vállalatok olyan megoldásokat kínálnak, amelyek jól bizonyítottak a Gartner ügyfeleknél, legyen szó akár kisebb, akár nagyobb alkalmazásokról. Hosszú távú terveik, elképzeléseik megfelelnek annak, ahogyan a Gartner meglátása szerint a piaci igények alakulnak. Versenytársaik szakemberei számára kihívásokat jelentenek, és fejlesztésekre ösztönzik őket. Mobil adatvédelmi termékeiket a vevők jól ismerik.”

A Check Point mind a felhasználók, mind az elemzők körében nagy ismertségnek örvend a hálózati-, végpont- és biztonságmenedzsment megoldásiból álló Total Security portfóliójának köszönhetően. A végpontmegoldások családjának kulcsfontosságú tagjaiként, a Check Point Endpoint Security titkosítási technológián alapuló termékek a felhasználók számára „láthatatlanul” védik a vállalatok érzékeny, notebookokon (PC, Mac), okos telefonokon, valamint más mobil eszközökön tárolt adatait. A titkosítás automatikusan és valós időben zajlik, felhasználói beavatkozás nélkül – így lehetővé téve a vállalatok számára az átfogó biztonsági stratégia egyszerű végrehajtását.

“A Check Point több mint tizenöt éve dolgozik az internetes kommunikáció, valamint a kritikus adatok biztonságának növelésén. Ennek – illetve az innováció iránti elkötelezettségünknek – köszönhetően, a hálózati-, adat- és végpontbiztonsági megoldások teljes portfólióját kínáljuk ügyfeleink számára” - mondta Juliette Sultan, a Check Point globális marketingért felelős vezetője. Hozzátette: „Folyamatosan növekvő ügyfélkörünk bizonyítja Total Security stratégiánk létjogosultságát, valamint megoldásaink magas színvonalát.”

A Gartner Magic Quadrant egy adott időszakra vonatkozó piaci elemzés grafikus megjelenítése, amely az mutatja, hogy a szállítók a Gartner szerint mennyire felelnek meg a Gartner által meghatározott piaci feltételeknek.