Saját zeneáruházat tervez az EMI?

Milkovits Gábor, 2008. október 9. 22:11

A Financial Times értesülése szerint az EMI lemezkiadó azt fontolgatja, hogy az iTunest és társait megkerülve saját internetes zeneáruházat nyisson.

A lap információi alapján a kiadó már hónapokkal ezelőtt megtervezte a szolgáltatást, amelynek részleteiről egyelőre nem sokat lehet tudni. Annyi azért kiszivárgott, hogy a megoldás közvetlenül az EMI oldalán lesz elérhető és valószínűleg egyes tartalmak ingyenes stream formájában is elérhetők lesznek. Valószínű az is, hogy a társaság másolásvédelem nélküli zenéket is forgalmaz majd, mivel ezen a téren éppen az EMI volt az úttörő. A tervek már csak azért is képlékenyek, mert a hírforrások szerint az EMI nem egy véglegesen kialakított zeneáruházzal szeretne kirukkolni, hanem először tesztelni szeretné a közönséget, illetve a fogadtatást.

Az EMI nem az első olyan zenei kiadó, amely saját internetes letöltő szolgáltatást tervez, ugyanakkor az eddigi próbálkozások nem bizonyultak túl sikeresnek, elég mondjuk a Sony PressPlay-re gondolni. A legnagyobb nehézség az ilyen elképzelésekkel az, hogy a felhasználókat nem igazán érdekli, melyik előadó melyik kiadóhoz tartozik és egyértelműen a minél teljesebb katalógust kínáló letöltő szolgáltatásokat részesítik előnyben.