Novell CMP: az integrált IT megfelelőségi megoldás ígéretével

Kovács Attila, 2008. október 10. 16:36

A piacra most bevezetett Compliance Management Platform (CMP) integrált információvédelmi programcsomag révén nő a Novell befolyása a vállalati IT Compliance termékszegmensben - jelentette ki a Novell Magyarország mai sajtótájékoztatóján Varga Zsolt, a cég operatív igazgatója.

"Megfelelőségi kényszer vagy kényszeres megfelelés az IT Compliance?" című előadásában a szakember kifejtette: a megfelelés egy komplex mérőszám (egy mérték) és nem egy "fehér vagy fekete" döntés, továbbá dobozos szoftverként nem vásárolható meg. A Novell célja is az, hogy termékeivel, megoldásaival a vállalati "nem megfelelőség" kockázatát folyamatosan kezelje. A CMP integrált felügyeleti megoldás elősegíti az azonosítás, engedélykezelés, naplózás hármason (rövidítve AAA) alapuló, a felhasználók és rendszerek interakcióját szabályozó hozzáférés-szabályozást. Az jogos elvárásokon (biztonsági problémák feltárása/megoldása, bizalmasság-sértetlenség-hozzáférhetőség megőrzése, AAA-n alapuló integrált személyazonosság-vezérelt biztonság-monitoring Novell megoldásnak egyaránt része az Identity Manager, a Sentinel (biztonsági eseménykezelő, monitorozó, naplózó) és Acces Manager programcsomag.    

Elhangzott továbbá, hogy a Novell CMP olyan vállalatoknak és intézményeknek készült, amelyeknek rendszeresen teljesíteniük kell a megfelelőségi auditokat, valamint biztosítaniuk kell infrastruktúrájuk integritását és a vállalati házirendek bevezetését és betartatását. A platform az erőforrás-kiosztási, a hozzáférési és a biztonsági házirendek mellett a valós idejű intézkedéseket is egységesíti, így segíti a vállalatokat az üzleti folyamatok automatizálásában és a megfelelőség igazolásában. A platform tovább erősíthető a Novell átfogó partnerhálózata által fejlesztett egyéb megoldásokkal. A Novell szakemberei szerint a CMP azt is bizonyítja, hogy szoftver infrastruktúrája és partnerei segítségével az amerikai szoftvergyártó képes a vegyes informatikai környezeteket integrálni.