Az AC/DC-nek nem kell az iTunes - Koncert a Papp László Sportarénában

Milkovits Gábor, 2008. október 14. 09:30

A híres ausztrál banda úgy döntött, hogy nem forgalmazza az Apple iTunes-on vagy bármely más internetes zeneáruházban új, "Black Ice" című albumát.

Az AC/DC ehelyett marad a hagyományos fizikai CD-forgalmazásnál annak ellenére, hogy az ágazat évek óta visszaesőben van és a legális zeneforgalmazás növekedést produkáló médiuma az internet lett. Indoklásképpen Brian Johnson énekes azt nyilatkozta a Reutersnek, hogy a zenekar véleménye szerint az iTunes és társai megölik a zenét azzal, hogy a teljes albumok helyett az önálló zeneszámok letöltésére ösztönzik a fiatalokat. Johnson az internetes zeneletöltő oldalt egy „szörnyetegnek” nevezte, amely „aggodalommal tölti el”. Szerinte a pénzcsináláson kívül semmi nem ösztönzi az üzemeltetőket, azaz szó sincsen mondjuk a zene szeretetéről.

Az AC/DC persze könnyedén megteheti, hogy kihagyja a legígéretesebb értékesítési csatornát, hiszen eddig kiadott 14 albumukkal már így is éppen elég pénzt kerestek, ráadásul népes rajongótáboruk így is szavatolja a komoly bevételeket az új lemez eladásakor. Az albumot egyébként a Sony tulajdonában lévő Columbia Music adja ki és az AC/DC weboldalán teljes albumként, emellett pedig kizárólag fizikai lemezboltokban lesz kapható.

Az AC/DC március 23-án a Papp László Sportarénában lép fel a Black Ice című új lemezbemutató turnéjuk keretében - adta hírül a Hírszerző. Az AC/DC koncertjére szerdától kaphatók jegyek.