Kingston: 32 GB-os USB adathordozó, rekordárbevétel Magyarországon

Kovács Attila, 2008. október 15. 16:01

A Kingston Technology Company Inc., a világ vezető független memóriagyártója mai budapesti sajtótájékoztatóján bejelentették, hogy a cég forgalomba hozta eddigi legnagyobb kapacitású, 32 gigabájtos DataTraveler 150 (DT150) USB flash meghajtóját (pendrive-ját). A Kingston 2008-ban tovább erősítette pozícióját a magyar memóriapiacon.

A hazánkban első Kingston-tájékoztatón bemutatkozott Kaszál Norbert, a cég Magyarországért és Szlovéniáért felelős  üzletfejlesztsi menedzsere. Ő így értékelte a bejelentést: „A DT 150 áttörte az eddigi korlátokat, mivel a 32 GB tárkapacitású adathordozón a felhasználók minden digitális fájljukat – legyen az személyes vagy üzleti – egy helyen tárolhatják.” Hozzátette:  „Mivel a fájlok mérete – különösen a zene és fényképek esetén – egyre nő, a nagy kapacitású, kisméretű tárolóeszközök iránti kereslet is egyre erősödik.” A Kingston DataTraveler 150 kompatibilis a Windows Vista, XP és Windows 2000, a Mac OS X 10.3 (vagy újabb), valamint a Linux 2.6 (vagy újabb) rendszerekkel. Az új Kingston pendrive külméretei alig nagyobbak a napjainkban megszokott 1 vagy 2 GB-os USB meghajtókénál: 77,9x22x12,05 mm. Hasonlóan a többi Kingston USB-kulcshoz, a DT 150 meghajtóra is ötéves garancia és 24 órás technikai támogatás érvényes. Hírek szerint a DT 150 USB-kulcs hazai bruttó ára meghaladja a 15 ezer forintot. 

A sajtótájékoztatón az is elhangzott, hogy a Kingston Technology 2008-ban tovább erősítette pozícióját a magyar memóriapiacon. A cég 2008. január 1-je és október 7-e között közel 90 százalékkal több terméket értékesített hazánkban, mellyel 20 százalékos forgalomnövekedést ért el a tavalyi év azonos időszakához képest. A vállalat az említett időszakban több mint 8,7 millió USD teljes árbevételt könyvelhetett el itthon. A vállalat az idei év első háromnegyed évében közel 95 százalékkal több Flash terméket adott el hazánkban, mint 2007 azonos időszakában. A megemelkedett értékesítés összesen 4,8 millió USD forgalmat tett ki. A vállalat széles Flash termékkínálatában a nagy sebességű USB flash drive-októl kezdve a Flash memória-, CF-, SD- vagy microSD kártyákon keresztül a MultiKit csomagokig számos adattároló található. A Flash termékek PDA-khoz, mobiltelefonokhoz, digitális fényképezőgépekhez, MP3-lejátszókhoz és számos egyéb szórakoztatóelektronikai termékhez kínálnak rendkívül gyors és nagy tárkapacitású memóriákat a felhasználók számára.

A vállalat a DRAM szegmensen belül a ValueRAM és Branded memóriamoduljainak magyarországi eladásait is sikeresen növelte 2008 első kilenc hónapjában. A Kingston Technology a ValueRAM ipari szabványmemóriából az idei év első háromnegyed évében 57 százalékkal értékesített többet, mint az előző esztendő azonos időszakában. A Branded memóriamodulokból pedig – melyeket adott márkájú és típusú számítógépes rendszerek követelményeire szabottan gyártanak és tesztelnek – közel 120 százalékkal több kelt el 2008. január 1-e és 2008. október 7-e között. Az ugyancsak a DRAM szegmensbe tartozó HyperX memória hazai értékesítése nőtt a legjelentősebb mértékben 2008 első kilenc hónapjában. A HyperX memóriamodul nagy sebességével és alacsony várakozási idejével tökéletesen megfelel a számítógépes játékok szerelmesei, a számítógép megszállottjai és az összetett számítógépes rendszerek építői által támasztott speciális igényeknek. A termékcsalád sikerességéről tanúskodik, hogy a vállalat 2008 októberéig nyolcszor több HyperX terméket értékesített itthon, mint 2007 azonos időszakában, mellyel 177 000 USD forgalomnövekedést generált Magyarországon.