Kényszerszabadságra küldi munkásait a SAP

Genda Csongor Zoltán, 2008. október 15. 20:05

A SAP szoftverkonszern év végén kényszerszabadságra küldené alkalmazottait, hogy ezáltal is csökkentse tetemes költségeit.

A globális recesszió nem kerülte el a SAP-ot sem, a vállalat már múlt héten komoly takarékossági intézkedéseket vezetett be, most egy újabb kiadáscsökkentő ötlettel állt elő a vezetőség; karácsony és az újév első napjai között bezárnák a cég kapuit, és minden munkatársukat hazaküldenék erre az időszakra.

Leo Apotheker, a szoftverkonszern helyettes vezérigazgatója a Financial Timesnak adott interjújában azt nyilatkozta, hogy a vállalat teljesen egészséges, és közölte, hogy csupán egyszerű óvintézkedésekről van szó. Azt Apotheker is beismerte, hogy a takarékoskodásra a gazdasági válság miatt van szükség, mivel nem lehet tudni, hogy meddig húzódik el ez a bizonytalan állapot, és milyen mértékben érinti a válság az IT-szakmát.

A SAP jó egy héttel ezelőtt jelentette be, hogy csökkent a kereslet a termékeik iránt, az ügyfelek egy része ha nem is törölte a megrendeléseket, de egyelőre befagyasztotta azokat. A bejelentést követően csökkenni kezdett a vállalat részvényeinek az árfolyama, ami a helyettes vezér szerint csupán egy ideiglenes pánikreakció. A szakember kifejtette hogy pontosan az ilyen ínséges időkben válhatnak a fogyaszók hasznára a SAP-termékek, mivel azok segítségével mérsékelhetnék kiadásaikat.