Beépített Blu-ray felvevős LCD tv

Milkovits Gábor, 2008. október 15. 20:38

A Sharp bemutatta a világ első beépített Blu-ray lemezes felvevőt tartalmazó LCD televízióit, amelyeket novemberben piacra is dob.

Az új Aquos DX széria 26-50 colos képátmérőjű modelleket tartalmaz, amelyekben dupla digitális tuner van annak érdekében, hogy felvétel közben is lehessen csatornát váltani. A beépített felvevő támogatja az új MPEG4 H.264/AVC digitális tömörítési formátumot, amely közel ötször annyi mozgókép rögzítését teszi lehetővé egy adott kapacitású Blu-ray optikai lemezen, mint a régebbi MPEG2 formátum. Ez egy 25 GB-os lemez esetében 11 órányi HD nagyfelbontású videót jelent egy korongon.

A beépített felvevős LCD tévék persze leginkább a helytakarékosságot favorizáló, az ilyen mindent-az-egyben készülékeket kedvelő japán piacon számíthatnak biztos sikerre már novembertől, de azért másutt is lehet esélyük akkor, ha megfelelő árelőnyt kínálnak az egyedi készülékekkel szemben. Ezt egyelőre nem lehet tudni, de jövőre elvileg kiderül, mivel a Sharp ígérete szerint 2009-től Európában is kaphatók lesznek.