A Novell felvásárolta a Managed Objectset

forrás Prim Online, 2008. október 17. 10:18

A Novell a Managed Objects felvásárlásával kibővített szolgáltatásmenedzsment megoldásokat kínálhat.

A Managed Objects termékei kiegészítik és tovább bővítik a Novell meglévő alkalmazásfelügyeleti és virtualizációs megoldásait a rugalmas szolgáltatásmodellezéssel, a konfigurációs adatbázisok (Configuration Management Data Base - CMDB) piacvezető technológiájával, a továbbfejlesztett elemzési megoldásokkal illetve egyedi Web 2.0-alapú vizualizációs technológiákkal. Az ügyfelek IT-beállítással és alkalmazásokkal kapcsolatos adatai valós időben kerülnek át egy robosztus CMDB-adatbázisba. Ezáltal modellezhetik, hogy az informatikai beállítások hogyan biztosítják az üzleti szolgáltatások működését, valamint olyan megjelenítéseket és vezérlőpultokat hozhatnak létre,
amelyek rávilágítanak az informatika és az üzleti szolgáltatások kapcsolódási pontjaira. Az adatközpontok fizikai és virtuális alkalmazásainak könnyebb áttekinthetőségével a rendszergazdák könnyebben megelőzhetik a problémákat, automatizált módon megoldhatják, vagy hatékonyabban reagálhatnak azokra.

A felvásárlás előreláthatóan a Novell 2009. első pénzügyi negyedévében zárul le. A Managed Objects vállalatot a Novell rendszerfelügyelettel és erőforrás-kezeléssel foglalkozó üzleti egységébe integrálják.