Megújul a Blogter

forrás Prim Online, 2008. október 18. 11:03

A Blogter.hu közösségi blogszolgáltatás november 22-én lesz 3 éves, és ebből az alkalomból teljes formai és funkcionális megújulást tervez. A teljes frissítésre várhatóan november végégig kerül sor, hiszen ez több tízezer blogot érint.

A megújulás egyik fontos eleme, hogy modernizálódik és egyszerűsödik a címlap, amelyen olyan új kommunikációs funkció is megjelenik, mint a mikrobloggolás. A mikroblogban a felhasználóknak lehetőségük lesz pillanatnyi eseményeikről, érzéseikről rövid üzenetet küldeni az őket követő közösségnek. Kiemelt új funkcióként megjelenik a Blognaptár, amelyben a blogbejegyzéseket (post) adott naptári naphoz lehet kötni. Ez alapján programokról, kulturális eseményekről vagy akár politikai rendezvényekről lehet egyszerre több bejegyzést csoportosítva publikálni vagy elolvasni. De a blognaptár arra is kiváló funkcionalitást ad, hacsak valaki az élete főbb történéseit vagy fontos hétköznapjait szeretné így kronológia formában megörökíteni.

A blogszolgáltatás belsejében lecserélődik a blogok írását szolgáló motor, s ún. karma rendszer formájában lehetőség lesz az egyes felhasználóknak személyesen dönteni arról, hogy mely kommentezőt engedélyezzék a blogjukban. Ezzel a szolgáltatás hatékony eszközt biztosít a rosszindulató, újkor spam-céllal születő hozzászólások szűrésére. A fejlesztés során több lépcsőben átalakításra fognak kerülni a blogokat kiszolgáló sablonok, azokba választható formában hirdetési lehetőség integrálását választhatják a bloggerek. Ez utóbbi funkciók várhatóan a születésnapi időszak fejlesztései lesznek. Az új címlap és a béta formában, egyelőre teszt jelleggel működő, új blogszolgáltatás premierje során a régi és az új oldal párhuzamosan lesz elérhető.

A megújuló szolgáltatást bemutató tesztoldal