Automatikusan feltupírozott Xbox 360 játékok a következő generációs konzolon?

Milkovits Gábor, 2008. október 17. 17:11

Sajtóértesülések szerint a Microsoft azt tervezi, hogy a következő generációs Xbox játékkonzol nemcsak pusztán kompatibilis lesz a mostani, Xbox 360-ra írt játékprogramokkal, de eleve és automatikusan továbbfejlesztett változatban játssza majd azokat.

Egyelőre nem tudni, hogy mindezt az új készülék eleve, vagy pedig valamilyen szoftveres megoldáson, mondjuk online szolgáltatáson keresztül biztosítja-e majd, mindenesetre a hírforrások felújított grafikát, új kontrollerkompatibilitást, illetve általában az új hardver adottságainak automatikus kihasználását jósolják. Sőt, állítólag az új konzol birtokában lehetséges lesz új pályákat és szinteket letölteni a régi játékokhoz. A Microsoft mindeddig nem erősítette meg a viccesen „Xbox 720-ként” emlegetett következő generációs játékkonzolra vonatkozó értesülést.

Az új Xbox a spekulációk szerint valamikor 2010 és 2012 között várható; a 360 mindenesetre már elég régóta, Amerikában például 2005 novembere óta kapható. A kompatibilitást általában minden konzolforgalmazó óvatosan kezeli, egyrészt fontos eszköz lehet annak érdekében, hogy minél gyorsabb legyen az előző generációs készülékről való átállás, másrészt viszont a dolog meglehetősen hardverigényes, ezért a Sony például a PS3 esetében át is állt a kevésbé hatékony, ám olcsóbb szoftveralapú PS2-emulációra.