Új Scarlet LCD televízió

forrás Prim Online, 2008. október 18. 11:41

Az LG Electronics (LG) bejelentette legújabb LCD tévéjének nemzetközi piacra történő bevezetését. Az LG80-at kifejezetten otthoni mozizásra tervezték.

Az LG80 az LG60 és LG70 mellett az LG Scarlet sorozatának tagja, amelynek precízen hangolt hangszórói bekapcsoláskor automatikusan kisiklanak a készülék oldalából. Ez izgalmasabbá teszi az LG csúcsteljesítményű tévéjét, és javítja a hang minőségét. Az LG mérnökei egy 3.1 csatornás virtuális surround (térhatású) hangrendszert építettek az LG80-ba, így külső hangsugárzók nélkül is magával ragadó élményt nyújt.

A Scarlet LG80 nagy felbontásával (1080p teljes HD) kivételesen éles képeket biztosít a nézőknek. A 30 000:1 kontrasztarány világosabb fehéreket, sötétebb feketéket és összességében élénkebb színeket eredményez.

A Scarlet LG80 valódi multimédia tv – három AV üzemmódja egyetlen gombnyomásra optimalizálja a tévé képét filmnézéshez, videojátékokhoz, illetve sportközvetítésekhez.

A készülék USB 2.0 csatlakozója révén egyszerű MP3-fájlokat lejátszani, memóriakártya-olvasót csatlakoztatni a tévéhez, vagy JPEG-fájlokból álló diabemutatót rögtönözni a képernyőn, illetve digitális videofájlokat nézni. Két HDMI 1.3 port teszi lehetővé a DVD-lejátszók, kábeltelevíziós vevőkészülékek és játékkonzolok digitális képet és hangot nyújtó csatlakoztatását. Ez kizár minden interferenciát (pl. a színes csíkokat) és mélyebb, élénkebb képet ad.

Az LG80 Észak-Amerika és Európa kivételével valamennyi piacon októbertől kapható.