Vista SP2 a Windows 7 előtt?

Milkovits Gábor, 2008. október 18. 19:06

Sajtóértesülések szerint a Microsoft még a 2009 végére vagy 2010 elejére várható Windows 7 előtt kiadja a Vistához a második nagyjavítást, a Service Pack 2-t.

A pontos dátumot a szoftvercég nem erősítette meg, azt azonban igen, hogy valóban dolgoznak a szervizcsomagon, illetve hónapokon belül részletekkel is szolgálnak vele kapcsolatban. Az idén májusban kiadott Vista SP1 a biztonsági frissítések mellett elsősorban a külsős alkalmazásokkal és hardverekkel kapcsolatos kompatibilitási problémákat orvosolta. Sajtóbeszámolók szerint az SP2 gyorsított előkészítése része a Microsoft kampányának, amellyel javítani szeretne a Vista imázsán. Konkrétumot egyelőre csak a Server 2008 javítócsomagjáról emlegetnek; a szoftver állítólag az SP2-vel integrálja majd a Hyper-V virtualizációs platformot is.

Egyes találgatások szerint az imázsfrissítés részeként az SP2-vel a Vista is kap majd valamit a Windows 7 funkcionalitásából, ami egyúttal nagyobb kedvet is csinálhat a következő generációs rendszerhez. Arról is szólnak hírek, hogy a Microsoft állítólag azért hozta előre a Vista nagyjavítását, hogy a felhasználókat a későbbiekben ne állítsa olyan dilemma elé, amely az SP2 és a Windows 7 közötti választásról szól.