200 millió tv-műsor-letöltést értékesített az iTunes

Milkovits Gábor, 2008. október 18. 20:11

Az Apple bejelentette, hogy a felhasználók mostanáig mintegy 200 milliószor töltöttek le a cég iTunes portáljáról tv műsorokat, például sorozatepizódokat.

Az eredetileg zeneszámokat forgalmazó iTunes-ról egy ideje televíziós műsorokat is le lehet tölteni, Amerikában a legnépszerűbbek a Hősök vagy a Lost és hasonló sorozatok epizódjai. Az Apple a legtöbb nagy, az Egyesült Államok egész területén nézett tévétársaság, így a Fox, a CBA, az ABC és az NBC műsorkatalógusát is elérhetővé tette az oldalon. A normál felbontású mozgóképes tartalmak 2, a HD műsorok pedig 3 dollárba kerülnek epizódonként. Az Apple TV-vel kombinálva a programok egyszerűen nézhetőek a nappaliban, egyébként pedig a videólejátszásra alkalmas iPod-okon és az iPhone-on is le lehet őket játszani.

A szolgáltatás előnye az iPod-kompatibilitás mellett az, hogy egyszerűbb és praktikusabb, mint a pontos beállítást igénylő videófelvevők használata. A 200 milliós letöltés-szám az Apple-t látszik igazolni, ugyanakkor sokan aggódnak az iTunes hegemóniája miatt a digitális zenei piacon, így kérdés, nem fenyeget-e ugyanez a helyzet a digitalizált tv-műsorok terén is.