Elbocsátások, Android-fejlesztések a Motorolánál

Milkovits Gábor, 2008. október 29. 19:23

A Wall Street Journal (WSJ) értesülése szerint a Motorola mobildivíziójánál komoly elbocsátásokkal járó átszervezést terveznek, egyúttal pedig a gyártó a Google új Android szoftverén alapuló okostelefonokra koncentrálná erőfeszítéseit.

A terveket állítólag Sanjay Jha, a mobilrészleg élére nemrég kinevezett társ-vezérigazgató ismertette a cégen belül. A leépítések a hírek szerint több ezer dolgozót fognak érinteni, bővebb részletek azonban egyelőre nem állnak rendelkezésre. Emellett állítólag a gondokkal küzdő mobilcég háromra szeretné redukálni a készülékein futó operációs rendszerek számát: az üzleti mobilokra Windows Mobile, a középkategóriás okostelefonokra Google Android, míg a tömegtermékekre a saját P2K szoftver lesz telepítve. A Motorola hivatalosan nem kommentálta az értesüléseket.

A Business Week című lap nemrég arról számolt be, hogy a Motorola egy olyan Android-alapú mobiltelefont tervez piacra dobni, amely érintőképernyővel és kicsúsztatható QWERTY billentyűzettel lesz ellátva és fő profilja az internetes közösségi oldalakon való navigálás lesz. A gyártó egyelőre ezt a hírt sem erősítette meg hivatalosan, ugyanakkor a két értesülés nyilvánvalóan összhangban van egymással. A WSJ hírforrása azt is tudni véli, hogy a Motorola egyes üzleti telefonjainak a fizikai gyártását más, valószínűleg távol-keleti cégekhez tervezi kihelyezni.