Videókommunikációs szolgáltatót vásárolt fel a Logitech

forrás Prim Online, 2008. október 30. 14:57

A Logitech megállapodott a magántulajdonban lévő, kaliforniai Berkely székhelyű SightSpeed felvásárlásában. A megközelítőleg 30 millió dollár készpénzért megvásárolandó SightSpeed egy díjnyertes internetes videókommunikációs szolgáltató. A beszerzés a szokásos vásárlási feltételekkel megy végbe, és várhatólag november elején fejeződik be.

A SightSpeed megvásárlása olyan videóhívási technológiát, szoftvert és fejlesztőcsoportot biztosít a Logitech számára, amelyekkel olyan jövőbeli kezdeményezésekre koncentrálhat, amelyek lehetővé teszik a platformok közötti intuitív, életszerű kommunikációt - üljön a felhasználó akár személyi számítógépe előtt, vagy akár családjával a nappaliban.

A 2001-ben alapított SightSpeed-nek körülbelül 25 alkalmazottja van. A cég menedzsmentcsoportjában megtalálhatóak internetszolgáltatói és szoftverfejlesztői háttérrel rendelkező technológiai munkatársakat is. A SightSpeed szolgáltatásai a SIP (Session Initiation Protocol) rendszeren alapulnak, amelyek lehetővé teszik, hogy együttműködjenek más Internetes kommunikációs szolgáltatásokkal.

A felvásárlás előreláthatólag nem lesz jelentős hatással a Logitech jelenlegi költségvetési évének eredményeire.