Távoli elérés új Check Point átjáróval

Kovács Attila, 2008. november 6. 15:38

A Check Point Software Technologies Ltd. ma bejelentette a Connectra NGX R66-ot, amely jelenleg az egyetlen SSL VPN-t, IPSec VPN-t, valamint központi menedzsmenttel ellátott behatolásvédelmet is tartalmazó távoli hozzáférésű átjáró (gateway).

A Connectra NGX R66 a vállalat már meglévő VPN infrastruktúrájára alapoz, az alkalmazottak menedzselt laptopjaikkal hagyományos IPSec kapcsolaton keresztül tudnak csatlakozni a hálózathoz. Ugyanakkor a Connectra NGX R66 SSL technológiát is tartalmaz, így az alkalmazottak internetböngésző segítségével érhetik el a hálózatot nem menedzselt, sokak által használt számítógépekről vagy internetterminálokról. Annak érdekében, hogy a fertőzött gépek és terminálok ne jelentsenek veszély a vállalat számára, a Connectra NGX R66 integrált behatolásvédelmet és átfogó végpontbiztonságot használ a vírusok, a rosszindulatú programok és támadások kivédésére.

A felhasználók kényelmének növelése érdekében a Connectra NGX R66 zavartalan csatlakozást biztosít a vezeték nélküli hálózatok közti roaming során. Emellett DynamicID-t tartalmaz – ezzel az első SSL VPN megoldás, amely külön e célra telepített hitelesítő szerver nélkül, SMS-ben küldi el a belépéshez szükséges adatokat, így nincs szükség könnyen elveszíthető smart kártyák használatára.

A Check Point Connectra NGX R66 főbb jellemzői: