Fontos frissítések a Firefox böngészőhöz

Milkovits Gábor, 2008. november 13. 21:46

A Mozilla fontos frissítéseket adott ki a Firefox böngészőprogramhoz, amelyek elsősorban biztonsági problémákat orvosolnak, illetve a szoftver stabilitását növelik.

A Firefox 3.0.4 és 2.0.0.18 nyolc biztonsági rést javít, amelyek közül négyet kritikusnak minősített a társaság, köztük a JavaScript motor bizonyos sebezhetőségeit, a helyi hivatkozások hibáját, valamint egy a memóriakárosodásból eredő, lefagyást okozó problémát. A régebbi, 2-es verziót megújító 2.0.0.18 olyan javításokat is tartalmaz, amelyek a 3.0-ban már eleve alkalmazásra kerültek, így utóbbi esetében tíz a foltok száma, amelyekből hat kritikus. A biztonságon kívül növelték a böngésző stabilitását, illetve fejlesztették a weboldal-felismerő és jelszómentési eszközöket is.

Az új változatok további nyolc nyelvet támogatnak, a bolgáron, az észten, a letten az izlandin és a thai-on kívül olyan nem államnyelvnek számítóakat is, mint az eszperantó, az okszitán, vagy a walesi. A verziók az automatikus frissítésen keresztül, vagy a Firefox weboldalról tölthetők le.