E-számla az EnterNetnél

forrás Prim Online, 2008. november 14. 10:13

2008 novemberétől az EnterNet bevezeti a hagyományos papír alapú számlázás mellett az elektronikus számlázás lehetőségét is. Az áttérés szabadon választható az ügyfeleknek, de a vállalat tervezi ösztönző kedvezmények bevezetését is a közeljövőben.

Az EnterNet által bevezetett E-számla egy olyan nyílt, platform-független, hazai és nemzetközi szabványokra épülő elektronikus számla és számlafizetési szolgáltatás, amely az interneten keresztül biztosítja közhiteles elektronikus számla kibocsátását és befogadását, biztonságos körülmények között.

A papíralapú bizonylatokat teljes egészében nélkülöző szolgáltatás megfelel az elektronikus számla jogszabályban előírt követelményeinek. A hiteles elektronikus számla a kiállítás időpontját hitelesítő időbélyeggel és elektronikus aláírással van ellátva.

A szabványok maximális figyelembevételének köszönhetően a szolgáltatás könnyen illeszthető bármely, már meglévő számlázó és/vagy könyvelő szoftverhez. A könyvelés akár egy gombnyomásra megtörténhet, illetve egy esetleges revízió vagy banki, hivatali adatkérés esetén, az E-számla adathordozón (CD, DVD) is beadható.