Informatikai fejlesztések vissza nem térítendő pályázati pénzből

forrás Prim Online, 2008. november 18. 17:21

Mivel a pénzpiaci válság véget vetett az olcsó hitelből történő informatikai fejlesztések időszakának, a Megatrend Zrt. azt ajánlja, hogy a kis- és közepes vállalatok most a vissza nem térítendő európai uniós támogatásokban rejlő lehetőségeket használják ki. Mindehhez a Megatrend Pályázati Iroda munkatársai teljes körű segítséget adnak díjmentesen.

 K. Szabó Imre a Megatrend Zrt. elnök – vezérigazgatója ezzel kapcsolatban elmondta: "a Megatrend integrált vállalatirányítási - ügyfélkapcsolati, költségvetési, partnerkapcsolati és biztonsági szoftverei gyakorlatilag minden szervezet számára hatékony megoldást jelentenek. A cégeknek most még arra is lehetőségük van, hogy vissza nem térítendő pályázati pénzek igénybevételével valósítsák meg az ilyen típusú fejlesztéseiket." Hozzátette: a Megatrend segítségével egy-egy vállalkozás tízmilliós nagyságrendű költséget takaríthat meg.

A Megatrend szerint a szervezetek akkor járnak a legjobban, ha informatikai rendszereik fejlesztéséhez igénybe veszik a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség által kiírt, a Vállalati folyamatmenedzsment támogatása című, mintegy 2 milliárd forint értékű pályázati lehetőséget: a támogatás mértéke legfeljebb a fejlesztés 50 százaléka, összege 3 -20 millió forint. A fontosabb támogatási célok között szerepel például az integrált vállalatirányítási rendszer (ERP), az ügyfélkapcsolati rendszer (CRM), az üzleti intelligencia rendszerek (BI), illetve az elektronikus iratkezelési és munkafolyamat-irányítási rendszerek, valamint hardverek beszerzése és a mindezekhez kapcsolódó bevezetési szolgáltatások. A pályázatokat 2009. január 30-ig lehet beadni.

K. Szabó Imre ezzel kapcsolatban elmondta: a Megatrend üzleti célja az, hogy "minél többen sikeresen pályázzanak a következő hetekben, s ezért a társaság munkatársai a pályázati előminősítést, a pályázati szempontból optimális fejlesztési terv kialakítását és a pályázati életciklus-menedzsment szolgáltatást díjmentesen végzik."

A vállalatirányítás felsőfokon - Infosys Vállalatirányítási Rendszerrel című, csütörtökön Budapesten megtartott szakmai rendezvényen a Megatrend szervezésében nemcsak a pályázati lehetőségeket mutatták be, hanem az IBM Global Financing szolgáltatását is, ami újabb lehetőség az informatikai beruházások finanszírozására.