Az internet fontosabb az európaiaknak, mint az autó vagy a mosógép

Milkovits Gábor, 2008. november 19. 20:03

Egy online kutatás szerint az európai emberek számára jobban hiányozna a naponta elérhető internet, ha nem lenne, mint az autójuk vagy a mosógépük.

A felmérés során 5148 személyt kérdeztek meg Franciaországban, Nagy-Britanniában, Németországban, Spanyolországban és Oroszországban, akiknek 77 százaléka azt válaszolta, hogy nem tudna létezni folyamatos internet-hozzáférés nélkül. Ezzel szemben a mosógépet csak 61 százalék, az autót pedig 54 százalék tudná nélkülözni.

Az adatokon persze nyilvánvalóan torzít az a tény, hogy a felmérést online végezték, azaz a válaszadók egyértelműen rendszeres internetezők. Ráadásul valószínűleg kevesen akadnak köztük olyanok, akik hosszabb-rövidebb ideig valóban kénytelenek lettek volna kézzel mosni a szennyest. Ezzel együtt a jelenség mégiscsak figyelemreméltó, és egyben jól mutatja, milyen könnyen hozzászokik az ember a kényelmes dolgokhoz, annyira, hogy egy idő után már el sem tudná képzelni nélkülük az életét.

A felmérés szerint a megkérdezettek 81 százaléka töltött már föl fotókat erre a célra kialakított weboldalakra vagy saját honlapjára, 77 százalék nézett YouTube videókat és 66 százalék töltött már le zenét az internetről.