Vörös chippel harcol a hamisítás ellen a Kingmax

Kiss Ádám Zoltán, 2008. november 19. 21:33

Az egyre szélesedő, megállíthatatlan hamisítási hullámmal szeretné felvenni a versenyt a Kingmax egy külön az eredetiség azonosítására szolgáló chippel, mely az egzotikus Guan Nagyúr Vörös Szíve nevet kapta.

Mostanában megtorpant a világpiac szekere. A vállalatoknak elő kell húzni a szekrényből és le kell porolni az ilyen nehéz időkre készített túlélési terveiket. Ilyenkor jobban oda kell figyelni a kis piaci résekre és a versenytársakra, jobban kell kommunikálni a vevőkkel, hogy minél nagyobb piaci szegmenst szerezhessenek meg. Minden kis szelet a tortából, most nagyon számít. A hamisítványok sok kárt okoznak a kereskedőknek és  felhasználóknak, valamint rombolják a nagy márkák hírnevét. Persze ha tudjuk, hogy hamisítványról van szó, akkor nem a neves gyártót hibáztatjuk, de ha fogalmunk sincs róla, akkor mondhatjuk, hogy ezt vagy azt a márkát nem szeretem, mert pórul jártam vele legutóbb.

A hamisítók ellen, a vevők védelmében, a Kingmax egy design elemmel harcol, egy vörös színű chipet tett a memóriamodul közepére. Ennek a chipnek a neve Guan Nagyúr Vörös Szíve. A Kingmax azt reméli, hogy termékeit a vevők így könnyen megkülönböztethetik majd a hamisítványoktól. Magyarországra is folyamatosan érkeznek az új piros szíves modulok, és a kereskedők fokozatosan cserélik le velük termékpalettájukat.

De ki is az a Guan Nagyúr? Kínában mindent a tradíció és a legendák ölelnek körül, minden valamilyen formában kapcsolódik régi misztikus alakokhoz és történetekhez. Nem meglepő, hogy a memóriagyártásban is felmerül egy ilyen történelmi személyiség, Guan tábornok. Akkor hívják őt segítségül, amikor nem mennek olyan jól a dolgok. Guan Yu ( i. sz. 160-219), azaz Guan Nagyúr legendás és talán a legismertebb alakja a kínai történelemnek egész Kelet-Ázsiában. Igazságos és hűséges tábornok volt, alakját ezért legendák sora veszi körül, templomok és szentélyek őrzik emlékét Kínában, Vietnamban, Dél-Koreában és Japánban. Ezek után nem meglepő, ha a mérnökök védjegyét a marketingesek a vásárlók érzelmeire apellálva egy ilyen pozitív alak nevével látták el. Az új Kingmax memóriamodulok vásárlásakor a jövőben tehát érdemes odafigyelni a kis azonosítóra, ha biztosan el szeretnénk kerülni a kellemetlen meglepetéseket.