Újabb Toshiba noteszek a hazai piacon

Kovács Attila, 2008. november 20. 18:06

"Toshiba, belülről" címmel tegnap a szaksajtó képviselői megismerhették a cég noteszgépeinek (Tecra, Portegé, Netbook100, R500/R600) belső technológiai kialakítását.

Patonai Szabolcs magyarországi értékesítési vezető az új Toshiba notebook gépekről szólva kiemelte a megújult Tecra gépeket (A10, S10), amelyek 15,1 vagy 14 hüvelykes kijelzővel rendelkezhetnek. Az új S10 Quadro grafikával és távmenedzselővel is rendelkezik. Teljesen új az R10 jelű mobilgép, amelyet 14 hüvelykes kijelzővel szállít a japán cég. Magyarországon ennek a notesznek a csúcsmodelljét fogják kínálni, mintegy 550 ezer forintos bruttó áron. További friss újdonság a Portegé A600 modell, amelynek főbb jellemzői: a korábbi változaténál alacsonyabb árfekvés, 12,1 hüvelykes kijelző, 250 Gbájtos winchester meghajtó, 2 Gbájt operatív tár, az ezüst mellett három további színben (fekete, fehér, rózsaszín) lesz januártól elérhető. Bruttó kiskereskedelmi ára várhatóan 400 ezer forint lesz.

Szabó Tamás,
a cég magyarországi marketing vezetője arról adott rövid tájékoztatást, hogy a nemrég elindított marketingkampány sikeres, bár úgy döntöttek, hogy a hirdetésekben, plakátokon eddig haszált arcokat mások arcára cserélik. Újdonság: több reklámhordozó autóval, mozgó óriásplakátos kampányba kezd a fővárosban a Toshiba.