Societas: egységes szabályozást az internetes letöltésekre

MTI Sajtóadatbank, 2008. november 21. 09:41

Uniós szinten egységesen szabályozná az internetes letöltéseket a baloldali ifjúsági szervezet a Societas - közölte Varga László, a szervezet elnöke és Oroszvári Péter, a Societas elnökhelyettese csütörtökön az MTI-vel.

A szerzői jogi törvény módosítása miatt újra napirenden van az otthoni, magáncélú letöltések kérdése - közölték az ifjúsági szervezet vezetői annak kapcsán, hogy az Országgyűlés tárgyalja a jogszabály módosítását.

Mint közleményükben írták, a parlament a jelenlegi jogi szabályozást hagyta érvényben egy módosító indítvány támogatásával, miszerint zenéket és filmeket otthoni célra letölteni legális, de feltölteni nem.

A probléma ezzel nem oldódott meg - írta a két politikus, akik szerint ez a kérdés egész Európában viták kereszttüzében áll.

Mint közölték, a Societas vezetői felkérik az Európai Ifjú Szocialisták szervezetét, Európai Szocialisták Pártját és az MSZP európai parlamenti (EP) képviselőit, hogy kezdeményezzék az EP-nél és az Európai Tanácsnál az egységes fájlcserélési irányelvek létrehozását.