39 kártyatípust, köztük SIM-et kezelő olvasó

Kiss Ádám Zoltán, 2008. november 23. 10:18

A Trust egy rekordgyanús kártyaolvasót jelentett be, mely 39 különböző kártyatípust, köztük a mobiltelefonok SIM kártyáit is képes kezelni.

A Trust terméke több szempontból is kitűnik a kártyaolvasók tengeréből. Az egyik, a legelőször szembetűnő tulajdonsága, hogy 39 kártyafajtát olvas, ez már önmagában elég lenne a feltűnéshez, ám az apró kis eszköz mást is tud. A sok kártyafajta között ugyanis megtalálható az igen elterjedt, mobiltelefonokban használt SIM kártya is. A gyártó szerint eszközével a működésképtelenné vált, kádba ejtett, leöntött, eláztatott telefonok adatait, és képeit is ki lehet nyerni, valamint a rövid szöveges üzeneteket is. Ehhez természetesen megfelelő szoftveres háttér is szükséges, ám itt mégiscsak egy extra szolgáltatásról van szó. Különösen akkor, ha figyelembe vesszük, hogy a vállalat mindezt a tudást és csatlakozófelületet egy igen apró, szinte USM meghajtó méretű készülékbe zsúfolta össze.

A leghasználatosabb kártyatípusok közül az SD, MMC, miniSD, és TF a csatlakozóhoz közel, az MS, MsDuo, valamint M2 hátrébb, a SIM pedig az eszköz hátulján kapott helyet. Az igen kis méret miatt az eszköz a noteszgépek világában is sikerre számíthat, a hivatalosan 39-in-1 SIM & Memory Card Reader néven futó termék a gyártó szerint a következő év legelején, még január folyamán megjelenik a boltok polcain.