A Yahoo ötödáron eladja a Kelkoo-t

Milkovits Gábor, 2008. november 23. 20:06

A frissiben vezérigazgatóját vesztett Yahoo a TechCrunch beszámolója szerint nagyjából a négy évvel ezelőtti vételár ötödéért megszabadul a Kelkoo ár-összehasonlító internetes kereskedelmi szolgáltatástól.

A párizsi székhelyű Kelkoo vevője a hírek alapján a brit Jamplant befektetői csoport, amely kevesebb mint 100 millió eurót fizet a portálért. A Yahoo 2004-ben még 475 millió dollárért vette meg az online ár-összehasonlító gépre épülő szolgáltatást, amely azóta is stabil növekedést produkált. Éppen ezért a jelenlegi gondok ellenére nehezen érthető, hogy a Yahoo miért szeretne megszabadulni a továbbra is ígéretesen működő vállalkozástól. Az internetes tartalomszolgáltató részéről mindenesetre mindeddig nem kommentálták az értesülést, amely ha igaznak bizonyul, csak tovább gyarapítja a Yahoo mély válságáról szóló hírek sorát.

Néhány nappal ezelőtt ugyanis lemondott vezérigazgatói posztjáról Jerry Yang, a Yahoo társalapítója. Yang a Google-lel szembeni folyamatos piacvesztés ellenére visszautasította a potenciális stratégiai partner Microsoft vételi ajánlatát, majd ezek után nem sikerült életképes alternatív szövetséget létrehoznia egyik szóba jöhető partnerrel sem. Yang lehetséges utódjának kilétét egyelőre teljes homály fedi.